lentilele de contact

Mit kell tudni a kontaktlencsékről?

A kontaktlencsék praktikusak és kényelmesek a szemüveg viselőknek, hogy alkalmanként vagy véglegesen lecserélhetik a szemüveget. Kontaktlencsét viselőknek száma több száz millió, annak ellenére, hogy ezt gyakran nem is ismerjük. Életmódunktól, foglalkozásunktól vagy hobbijainktól függően mindegyikünk egyedi követelményeket támaszt a látásunkkal kapcsolatban, és a kontaktlencseink hozzá vannak igazítva.

Miért kontaktlencsék?

A kontaktlencsék fő előnyei a széles, természetes látóterek és a jobb esztétikai megjelenés. Sok esetben a kontaktlencsék is jobb látásélességet biztosítanak. A szemüvegekkel összehasonlítva a kontaktlencsék jobb kényelmet nyújtanak a sportolási vagy pihenő tevékenységekben, nem csúsznak le az arcról, és nem szennyeződnek. Hordhatunk bármilyen napszemüveget, vagy védőszemüveget is.

Mi valójában egy kontaktlencse?

Ez egy vékony, ívelt lencse, amely a szaruhártya előtt fekszik a szem felszínén. A lencse általában átlátszó, de gyakran diszkrét kék színnel rendelkezik, hogy könnyebben kezelhető legyen. A mai kontaktlencsék kemények vagy puhák. A legtöbben lágy lencséket választanak, mert kényelmesebbek és könnyebben karbantarthatóak.

Általában a kontaktlencsék a látás korrekciójának eszköze, de vannak kontaktlencsék, amelyek tisztán kozmetikai jellegűek. Ezek a lencsék színesek, és javíthatják vagy módosíthatják a szem árnyalatait, vagy speciális lencsék lehetnek a szemgolyó bizonyos hibáinak elrejtésére.

Kontaktlencsék és higiéniai ellátás

Mivel a kontaktlencséket közvetlenül a szemfelszínére illesztik, elengedhetetlen, hogy ne vegyük szigorúan higiéniát a lehetséges szövődmények elkerülése érdekében. Így a lencséket speciális tartályokban és tisztító- és fertőtlenítő oldatokban kell tartani, amelyeket a gyártó előzetesen meghatározott ütemezése szerint cserélnek, és ami a legfontosabb, megfelelő lencsét kell kezelnünk.

A kontaktlencsék többféle típusúak, így szakembereink a legjobb és legmegfelelőbbet tudjak tanácsolni az optikai töreéshibábol kiindulva.

Üzenet küldése
Helló! Milyen információkkal tudunk segíteni Önnek?
Call Now Button