Hogyan távolítsuk el a párát kontaktlencsékkel?

Voltál már te is tanúja a szemüveglencsék elmosódásának? Lehet, hogy nem tűnik igazi kellemetlenségnek, de egy ilyen jelenet főszereplőjeként bevallom, hogy rendkívül bosszantó.

Sőt, a járvány idején második természetként fogadtuk el a védőmaszk viselését. De amint azt mi szemüvegszakértők is tudjuk, a szemüveg és a maszk viselése kihívást jelent. Miért? Mert minden lélegzetvétellel vagy kimondott szóval köd keletkezik, ami frusztrációt kelt…

Milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik szembesülnek ezzel a problémával?

Ma már létezik egy modern megoldás, amely tiszta, kényelmes és kompromisszumok nélküli kilátást biztosít számunkra. Nem szabad feladnunk sem a maszkot, sem a látás minőségét.

Mi ez a megoldás? A kontaktlencse használata.

A maszk viselési kötelezettsége és az alacsony hőmérséklet miatt, amely elősegíti a szemüveglencsék elmosódását, a kontaktlencsét viselők előnyben részesülnek. Most olyan helyzetben vagyunk, ahol a kontaktlencse jobb, mint a szemüveg.

Nem gőzölögnek, nem eshetnek le, nem korlátozzák a látóterünket és nagyon kényelmesek.

Felhívjuk figyelmed hogy a kontaktlencsék nem feltétlenül helyettesítik a szemüveget. A két megoldás kiegészíti egymást, és nem zárja ki egymást. Természetesen vannak kivételek, amelyekkel ebben a cikkben nem foglalkozunk, ilyenek például a terápiás lencsék vagy azok, amelyek lassítják a myopia progresszióját. Ez utóbbiról olvashatsz többett ebben a cikkben.

De ki hordhat kontaktlencsét?

A rövid válasz az, hogy bárki viselhet kontaktlencsét, kortól és foglalkozástól függetlenül. A rendelő látogatása után a látásspecialista a megfelelő lencséket ajánlja az általunk bemutatott probléma szempontjából és nem csak.

Mivel sokféle kontaktlencse létezik, az ajánlás figyelembe veszi mindenki dioptriáját, szem egészségét, elvárásait és költségvetését. Tehát akár rövidlátásról, távollátásról, asztigmatizmusról vagy hosszú látásrol beszélünk, a te számodra is megtaláljuk az ideális lencsét.

Bármilyen aggodalom elkerülése érdekében, az optometristánk a hét minden napján, 24 órában nyújt támogatást.

Minden olyan információt megkapsz majd, amelyre szükséged lehet a megalapozott döntés meghozatalához, és személyes útmutatást kapsz az előírt lencsék felhelyezéséről, eltávolításáról és karbantartásáról, azok jellemzőitől függően. Kíváncsivá tettelek?

Az első lépés a konzultáció időpontja!

Ne gőzöljük egzmást tovább mert így is jól vagzunk.

Üzenet küldése
Helló! Milyen információkkal tudunk segíteni Önnek?
Call Now Button