A kontaktlencséknek nincs koruk

Napjainkban a kontaktlencsék egyre népszerűbbé válnak, és világszerte több millió ember úgy dönt, hogy látás hibáját igy korrigálja, kényelmesek, és tökéletes látást biztosíttanakéletkortól függetlenül.

Viselhet,a gyermekem kontaktlencséket ?

Az emberi szem gyermekkorától viselhet kontaktlencséket. Vannak olyan esetek, amikor a csecsemők számára a veleszületett állapotok kezelésére kontaktlencséket írnak elő. Az egyik kulcsfontosságú tényező annak meghatározásában, hogy kontaktlencse a gyermeke számára megfelelő-e, értékeli a gyermek felelősségét és hajlandóságát viselni.

Fontos, hogy a szülők felmérjék, hogyan rendelikekezik a gyermek a napi higiéniával, és szorosan követi a napi feladatokat. Emellett a gyermeknek bizonyítania kell hogy képesek, a kontaktlencsék túl nagy nehézség nélküli alkalmazására / eltávolítására , a lencsék tisztítására és fertőtlenítésére.

A kisgyerekek nagyrészt lelkesek a kontaktlencsék viseléséról kialakitott elképzeléséről a szemüveghez viszonyitva. Emellett a kontaktlencsék viselése megemeli a gyermekek önbizalmát. Amikor tudatában vannak annak, hogy korrekcióra van szükségük, csodálkoznak, hogy a szemüvegük illeszkedik-e hozzájuk, mennyire változtatják meg a fizikai megjelenését, és különösen azt, amit a többi gyerek az iskolában mond. A kontaktlencsék viselésének ötlete a legtöbb esetben arra ösztönzi őket, hogy hordozzák az optikai korrekciót, ami rendkívül fontos szempont a látásérzet kialakításában.

A kontaktlencsék egyik legfontosabb előnye, hogy széles látóteret nyujtson, amelyet a szemüvegkeret akadályoza. Nem is párásodnak be, nem csúsznak el az arcról, és stabilabbak maradnak, amikor a kicsik futnak, és ideálisak a sportolással foglalkozó gyermekek számára.

A serdülők és felnőttek azok, akik leggyakrabban élvezik a kontaktlencsék előnyeit, így ők a leggyakrabban mint optikai korrekcót ezt az eszközt választják.

A 40 éves kor után a látás szintje csökken a szemlencsék rugalmasságának elvesztése miatt, és a közeli tárgyak látása mind nehézségesebb, ezért el kell távolítani őket, hogy összpontosítsanak tudjunk. Ez a szervezetünk természetes evolúciója, és úgynevezett presbyopia a neve.

A kontaktlencsék hordozói számára, amelyek szembesülnek a presbyopiával, de azoknak is, akik dinamikus életmóddal rendelkeznek, hatékony megoldás van. A multifokális kontaktlencsék szabadságot nyújtanak olyan tevékenységek elvégzésére, amelyek távoli és közeli látást igényelnek szemüveg nélkül. A látóterület széles, torzítás nélkül, a látás kifogástalan, még akkor is, ha a távolról közelre kell nézni, és fordítva.Tehát kontaktlencsék segítségével tetszőleges és kényelmes megjelenést élvezhet bármely korban, életkorától, napi tevékenységektől vagy hobbitól függetlenül.

Call Now Button