A kontaktlencséknek nincs koruk

Napjainkban a kontaktlencsék egyre népszerűbbé válnak, és világszerte több millió ember úgy dönt, hogy látás hibáját igy korrigálja, kényelmesek, és tökéletes látást biztosíttanakéletkortól függetlenül.

Viselhet,a gyermekem kontaktlencséket ?

Az emberi szem gyermekkorától viselhet kontaktlencséket. Vannak olyan esetek, amikor a csecsemők számára a veleszületett állapotok kezelésére kontaktlencséket írnak elő. Az egyik kulcsfontosságú tényező annak meghatározásában, hogy kontaktlencse a gyermeke számára megfelelő-e, értékeli a gyermek felelősségét és hajlandóságát viselni.

Fontos, hogy a szülők felmérjék, hogyan rendelikekezik a gyermek a napi higiéniával, és szorosan követi a napi feladatokat. Emellett a gyermeknek bizonyítania kell hogy képesek, a kontaktlencsék túl nagy nehézség nélküli alkalmazására / eltávolítására , a lencsék tisztítására és fertőtlenítésére.

A kisgyerekek nagyrészt lelkesek a kontaktlencsék viseléséról kialakitott elképzeléséről a szemüveghez viszonyitva. Emellett a kontaktlencsék viselése megemeli a gyermekek önbizalmát. Amikor tudatában vannak annak, hogy korrekcióra van szükségük, csodálkoznak, hogy a szemüvegük illeszkedik-e hozzájuk, mennyire változtatják meg a fizikai megjelenését, és különösen azt, amit a többi gyerek az iskolában mond. A kontaktlencsék viselésének ötlete a legtöbb esetben arra ösztönzi őket, hogy hordozzák az optikai korrekciót, ami rendkívül fontos szempont a látásérzet kialakításában.

A kontaktlencsék egyik legfontosabb előnye, hogy széles látóteret nyujtson, amelyet a szemüvegkeret akadályoza. Nem is párásodnak be, nem csúsznak el az arcról, és stabilabbak maradnak, amikor a kicsik futnak, és ideálisak a sportolással foglalkozó gyermekek számára.

A serdülők és felnőttek azok, akik leggyakrabban élvezik a kontaktlencsék előnyeit, így ők a leggyakrabban mint optikai korrekcót ezt az eszközt választják.

A 40 éves kor után a látás szintje csökken a szemlencsék rugalmasságának elvesztése miatt, és a közeli tárgyak látása mind nehézségesebb, ezért el kell távolítani őket, hogy összpontosítsanak tudjunk. Ez a szervezetünk természetes evolúciója, és úgynevezett presbyopia a neve.

A kontaktlencsék hordozói számára, amelyek szembesülnek a presbyopiával, de azoknak is, akik dinamikus életmóddal rendelkeznek, hatékony megoldás van. A multifokális kontaktlencsék szabadságot nyújtanak olyan tevékenységek elvégzésére, amelyek távoli és közeli látást igényelnek szemüveg nélkül. A látóterület széles, torzítás nélkül, a látás kifogástalan, még akkor is, ha a távolról közelre kell nézni, és fordítva.Tehát kontaktlencsék segítségével tetszőleges és kényelmes megjelenést élvezhet bármely korban, életkorától, napi tevékenységektől vagy hobbitól függetlenül.

Üzenet küldése
Helló! Milyen információkkal tudunk segíteni Önnek?
Call Now Button