Éjszakai kontaktlencse vagy Myopia Managementje szemüveg vagy kontaktlencse nélkül

A technológia használatának es ennek fejlődésével és a külső életmód megváltoztatásával, csökkenésével megjelenik a populáció rövidlátásának jelenségi folyamata is. A rövidlátást a szemgolyó hosszának növekedése okozza, ami távolra látás nehézséget eredményez.

A szakértők szerint a rövidlátás nem csak genetikai okok, hanem genetikai és környezeti tényezők kombinációja is lehet. Néhány tanulmány kimutatta, hogy az olvasás, a számítógépes munka, a tablett-használata vagy a mobiltelefonok közelében végzett munka hozzájárul a myopia terjedésének növeléséhez.

Napjainkban egyre több gyermek szenved rövidlátásban. A myopia fejlődik, ahogy a baba fejlődik, és egy nagy myopia növeli a szürkehályog, a glaukóma vagy a retina leválás kockázatát, ami súlyos esetekben vaksághoz vezethet. Éppen ezért jó a korai rövidlátás megelőyése, és a szakemberek folyamatos fejlődése ezen a szaktéren.

A napközbeni viselethez használt szemüveg vagy kontaktlencsék helyett nagyon hatékony módszer a myopia csökentésére és szabályozására is. Ez a módszer éjszakai kontaktlencséket használatát jelnti, amelyeket ortokeratológia néven ismert eljárássnak nevezik.

A rövidlátást a szemgolyó hosszának növekedését jelnti. Az Ortho-k kontaktlencsék nyomást gyakorolnak a szaruhártyára és azáltal, laposítják. Éjszakai viselés után a paciens a nap folyamán tiszta kép alkotásban van része, anélkül, hogy szemüveget vagy nappali kontaktlencsét viseljen.

Az ortokeratológia nem csak a gyerekeknek szól. A felnőttek is alkalmzhatják, de minél fiatalabb a paciens annál hatékonyabb az eljárás.

Call Now Button