lentile de contact

Mennyi a kontaktlencse viseleti időtartalma?

Szemüveget viselsz? de le szeretnéd cseréni? Alternatív megoldás a lágy kontaktlencsék. De mielőtt megvásárolnád őket, meg kell ismerned róluk néhány alapvető dolgot, különös tekintettel arra, hogy többféle típusok léteznek. Így naponta egyszer használatos kontaktlencsék, és hosszan hordható kontaktlencsék, amik két hétig vagy egy hónapig viselhetök.

Az eldobható kontaktlencsék nagyon praktikusak olyan alkalmi tevékenységekhez, mint a túrázás, úszás, téli sportok, kirándulások stb. Ezeket a lencséket egy napig viselik, és bármikor eltávolíthatók, legkesőbb lefekvéskor. Ezek nagyon kényelmesek a magas víztartalom miatt, és a leginkább praktikusak, nincs szükségük a karbantartáshoz vagy tároláshoz. Az ilyen típusú kontaktlencse az legegészségesebbnek tekinthetőek, a műkönnycseppek minimális használata és a rövid kopásidő miatt, a, és megakadályozza a tartósítók által okozott allergiát amik a karbantartási folyadékokban találhatok.

Egy másik típus a teljes napi viseletű kontaktlencsék, sőt ugyanaz a kontaktlencse, amelyet két hétig vagy egy hónapig lehet használni. Ezeket a lencséket minden este eltávolítják, megtisztítják és egy éjszakán át tárolják az ajánlott oldatban. Gyakran ezeket választják , mert olcsóbbak, mint az eldobhatóak.

A lencse anyagától függően hosszú távú viselésú kontaktlencsék is rendelkezésre állnak, amelyek lehetőséget nyújtanak 30 napos viselésre éjszakai eltávolítás nélkül.Azonban a kontaktlencsék egy éjszakán át történő viselése növeli a fertőzések kockázatát, függetlenül a lencse típusától. A kontaktlencsékkel csak olyan mértékben tud aludni, amennyire a szakember azt javasolta.

Üzenet küldése
Helló! Milyen információkkal tudunk segíteni Önnek?
Call Now Button