lentile de contact

Care este durata de viață a unei lentile de contact?

Sunteți purtător de ochelari, dar ați dori să renunțați la ei? O alternativă sunt lentilele de contact moi. Însă, înainte să le achiziționați trebuie să știți anumite lucruri de bază despre ele, în special faptul că sunt de mai multe tipuri. Astfel, există lentile de contact de unică folosință, lentile de contact zilnice, dar și lentile de contact cu port prelungit, de două săptămâni sau o lună.

Lentilele de contact de unică folosință sunt foarte practice pentru activități ocazionale, cum ar fi: drumeții, înot, sporturi de iarnă, călătorii etc. Aceste lentile sunt purtate timp de o zi și pot fi îndepărtate oricând, maxim la culcare. Sunt foarte confortabile datorită conținutului ridicat de apă și sunt cele mai practice, nefiind nevoie de soluție pentru întreținerea lor sau pentru depozitare. De asemenea, acest tip de lentile de contact sunt considerate a fi cele mai sănătoase, riscul de infecții oculare fiind minim datorită timpului scurt de purtare ce reduce semnificativ expunerea ochilor la depunerile care se formează pe lentile în timp, și se evită eventualele alergii la conservanții prezenți în soluțiile pentru întreținerea lor.

Un alt tip sunt lentilele de contact pentru purtare zilnică, de fapt aceeași pereche de lentile de contact care poate fi utilizată timp de două săptămâni sau o lună. Aceste lentile se scot în fiecare seară, se curăță și se păstrează peste noapte în soluția recomandată de specialist. Ele sunt alese foarte des ca mijloc de corecție, deoarece sunt mai puțin costisitoare față de cele de unică folosință.

În funcție de materialul din care sunt fabricate, există și lentile de contact cu port prelungit, care oferă posibilitatea purtării timp de 30 de zile, fără a le scoate pe timp de noapte.

Totuși, purtarea lentilelor de contact peste noapte crește riscul infecțiilor, indiferent de tipul lentilelor. Puteți dormi cu lentilele de contact doar în măsura în care specialistul v-a recomandat.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button