Lentilele de contact nu au vârstă

În zilele noastre, lentilele de contact sunt tot mai populare și milioane de oameni din întreaga lume le aleg pentru a-şi corecta defectele de vedere, devenind un bun aliat și pentru o vedere perfectă indiferent de vârstă.

Poate copilul meu să poarte lentile de contact?

Ochiul uman poate tolera lentile de contact încă din copilărie. Există cazuri în care bebeluşilor li se prescriu lentile de contact, pentru a trata afecţiuni congenitale. Unul dintre factorii cheie în a determina dacă lentilele de contact sunt potrivite copilului dumneavoastră este evaluarea gradului de responsabilitate al copilului şi dorinţa acestuia de a le purta.

Este important ca părinții să evalueze modul în care copilul își efectuează igiena zilnică, dacă este ordonat și își urmează îndeaproape îndatoririle zilnice. De asemenea, copilul trebuie să demonstreze capacitatea de a-şi aplica/îndepărta lentilele de contact fără dificultăţi prea mari, de a curăța şi dezinfecta lentilele.

De cele mai multe ori cei mici sunt entuziasmați de ideea de a purta lentile de contact în detrimentul ochelarilor. În plus, purtarea lentilelor de contact îmbunătățește încrederea în sine a copiilor. Atunci când ei devin conștienți că au nevoie de corecție, se întreabă dacă ochelarii li se vor potrivi, în ce măsură le vor modifica aspectul fizic și mai ales ce vor spune ceilalți copii la școală. Ideea de a purta lentile de contact îi încurajează în majoritatea cazurilor să poarte corecția optică, aspect extrem de important în dezvoltarea simțului vederii.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale lentilelor de contact este obținerea unui câmp vizual larg, neîngrădit de rama ochelarilor. De asemenea ele nu se aburesc, nu alunecă de pe față, și rămân mult mai stabile în momentul în care cei mici aleargă, fiind ideale în cazul copiilor care practică sporturi.

Adolescenții și persoanele adulte sunt cei care se bucură cel mai adesea de beneficiile lentilelor de contact, ei alcătuind majoritatea celor care le aleg ca și mijloc de corecție.

După vârsta de 40 de ani, vederea la aproape scade, datorită pierderii elasticitaţii cristalinului, iar obiectele aflate la aproape încep să fie văzute cu dificultate, fiind necesară îndepărtarea lor pentru a le putea focaliza. Este un proces natural al evoluției și se numește presbiopie.

Pentru purtătorii de lentile de contact care se confruntă cu presbiopia, dar şi pentru cei cu un stil de viaţă dinamic, există o soluție eficientă. Lentilele de contact multifocale oferă libertatea de a realiza orice fel de activitate, care implică atât vederea la distanţă, cât şi la aproape fără să fie necesară folosirea ochelarilor. Câmpul vizual este larg, fără distorsiuni, vederea este impecabilă şi atunci când se face trecerea de la distanţă la aproape şi invers.

Așadar, cu ajutorul lentilelor de contact, vă puteţi bucura de o vedere impecabilă şi de confort la orice vârstă, indiferent de vârstă, activităţile zilnice sau hobby-urile pe care le aveţi.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button