Ce trebuie să știm despre lentilele de contact?

Lentilele de contact sunt o opțiune practică și la îndemâna purtătorilor de ochelari de a renunța ocazional sau definitiv la purtarea ochelarilor. Milioane de oameni sunt purtători de lentile de contact, în ciuda faptului că de cele mai multe ori nu ne dăm seama de acest lucru. În funcție de stilul nostru de viață, de ocupația noastră sau de hobby-urile noastre, fiecare avem cerințe unice în ceea ce privește vederea noastră, iar lentilele de contact sunt adaptate acestora.

De ce lentile de contact?

Beneficiile majore oferite de lentilele de contact sunt un câmp vizual larg, natural și îmbunătățirea aspectului estetic al purtătorului. În multe cazuri, lentilele de contact oferă și o acuitate vizuală mai bună.
Comparativ cu ochelarii, lentilele de contact oferă un confort mai bun în cadrul activităților sportive sau de relaxare, nu se aburesc, nu alunecă de pe față, și nu se murdăresc. De asemenea, permit purtarea oricărui tip de ochelari de soare sau de protecție.

Ce este de fapt o lentilă de contact?

Este o lentilă subțire, curbată, care se așează pe suprafața ochiului, în fața corneei. Lentila este de obicei transparentă, dar de cele mai multe ori are o nuanță discretă de bleu, pentru a o face mai ușor de manevrat. Lentilele de contact de astăzi sunt fie dure, fie moi. Majoritatea purtătorilor optează pentru lentilele moi, deoarece sunt mai confortabile și mai ușor de întreținut.

În mod normal lentilele de contact sunt un mijloc de corectare a vederii, însă există și lentile de contact care au scop pur cosmetic. Aceste lentile sunt colorate și pot îmbunătăți sau schimba nuanța ochilor sau pot fi lentile speciale folosite pentru a ascunde anumite defecte ale globului ocular.

Lentilele de contact și îngrijirile igienice

Deoarece lentilele de contact se aplică direct pe suprafața ochiului este obligatoriu să avem un program strict de igienă pentru evitarea eventualelor complicații. Astfel, lentilele trebuie păstrate în recipienți și soluții speciale de curățare și dezinfectare, trebuie înlocuite conform programului stabilit în prealabil de producător și cel mai important, trebuie să avem o igienă corespunzătoare a mâinilor în momentul în care manevrăm lentilele.

Lentilele de contact sunt de mai multe tipuri, de aceea specialiștii noștri vă așteaptă în centrele Best Optic pentru a vi le recomanda pe cele mai potrivite pentru dumneavoastră.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button