Apa și ochelarii

Víz és szemüveg

Ha szemüveget vagy kontaktlencsét visel, és szenvedélye az úszás vagy búvárkodás, a dioptria vagy a kontaktlencsék kockázata már nem probléma. A megoldás az Ön számára szükséges optikai korrekcióhoz megfelelő maszk vagy úszó szemüveg.

Ehhez a szemüveg típushoz szükség van a receptre, amely különbözik a szokásos szemüveges receptektől, a víz alatti környezet egyedi jellemzői miatt. Maga a víz nagyítóként működik, ezért az akváriumi halak vagy más víz alatti tárgyak gyakran nagyobbnak tűnnek, mint amilyenek valójában.

Tehát, mivel a fény a vízben másképp viselkedik, az optometristának vagy a szemésznek meg kell változtatnia a szokásos receptet. Ezen túlmenően, a búvármaszk vagy az úszásszemüvegek stílusától függően, a szemüveg receptje befolyásolható, mivel a lencsék a szemüveghez képest normális helyzetbe hozhatók.

Maszkok süllyedéshez

Kétféle formában állnak rendelkezésre: a maszk teljes felülete egy rövidlátásra vagy hipermetropiára előkészített lencse, amely esetben a dioptria egyenlő mindkét szemre nézve, vagy a lencsék külön-külön vannak beszúrva a maszk és a szem közé, ami pontosabb korrekciót biztosít.

Szemüveg úszáshoz

A úszó szemüvegek kisebbek és közelebb állnak a szemhez, mint egy búvármaszk. A lencséket általában gumi vagy szilikon tömítés veszi körül.

A búvármaszkokhoz hasonlóan az úszószemüvegek mindkét szem számára azonos teljesítményű, előre gyártott lencsékkel kaphatók. A testre szabott úszószemüveg azonban sokkal megfelelőbb megoldás, mert figyelembe veszi a két szem közötti lehetséges különbséget. Azonban, ha nem akar lemondani a kontaktlencsékről, az egészségesebb választás az eldobható kontaktlencse, amelyeket eldob, amint kijut a vízből.

Tehát, ha nyári hobbijai vannak, és szemüveget hord,ne habozzon meglátogatni bennünket, hogy megtudja, hogz sgithetunk ezekkel a speciális szemüvegekkel.

Üzenet küldése
Helló! Milyen információkkal tudunk segíteni Önnek?
Call Now Button