Apa și ochelarii

Dacă sunteți purtători de ochelari sau lentile de contact, și aveți o pasiune pentru înot sau scufundări, dioptria sau riscurile lentilelor de contact nu mai reprezintă o problemă. Soluția o reprezintă purtarea unor măști sau a unei perechi de ochelari pentru înot cu corecția necesară pentru dumneavoastră.

Pentru acest tip special de ochelari este nevoie de o prescripție, diferită însă de prescripția uzuală pentru ochelari, datorită caracteristicilor unice ale mediului subacvatic. Apa în sine acționează ca o lupă, și de aceea de multe ori, peștii din acvariu sau alte obiecte subacvatice, par mai mari decât sunt în realitate. Așadar, din moment ce lumina se comportă diferit în apă, optometristul sau oftalmologul trebuie să modifice prescripția uzuală, întocmai pentru a avea o vedere clară și în timpul în care practicați sporturi subacvatice.

În plus, în funcție de stilul măștii pentru scufundări, sau a ochelarilor pentru înot, prescripția ochelarilor poate fi influențată, deoarece lentilele pot fi poziționate mai aproape, sau mai departe de ochi, comparativ cu poziționarea normală a lentilelor pentru ochelari.

Măștile pentru scufundat

Măștile pentru scufundat

Lentilele pentru măștile de scufundat, care să aibă corecția inclusă, pot fi disponibile în două forme: fie întreaga față a măștii este alcătuită din lentilă, prefabricată pentru miopie sau hipermetropie, caz în care dioptria este egală pentru ambii ochi, fie lentilele sunt introduse separat între mască și ochi, ce oferă posibilitatea unei corecții mai exacte.

Ochelarii pentru înot

Ochelarii pentru înot sunt mult mai mici și se așează mai aproape de ochi comparativ cu o mască pentru scufundări. Ei sunt concepuți pentru a proteja ochii de apă astfel încât să nu influențeze viteza și mișcarea în apă. Lentilele sunt de obicei înconjurate de o garnitură de cauciuc sau silicon.

Ochelarii pentru înot

Ca și în cazul măștii pentru scufundări, ochelarii de înot sunt disponibili cu lentile de corecție prefabricați cu aceeași putere pentru ambii ochi. Cu toate acestea, ochelarii de înot personalizați, reprezintă o opțiune mult mai adecvată, deoarece în cazul lor se ține cont de o eventuală diferență dintre cei doi ochi.

Dacă sunteți purtător de lentile de contact este de preferat să înotați sau să faceți scufundări fără a le purta datorită riscului de contaminare a lentilelor în mediul subacvatic. Totuși, dacă nu doriți să renunțati la acestea, o opțiune mai sănătoasă o reprezintă lentilele de contact de unică folosință, pe care să le aruncați de îndată ce ieșiți din apă.

Prin urmare, dacă printre hobby-urile dvs. estivale, se află scufundările, și sunteți purtători de ochelari, nu ezitați să ne faceți o vizită pentru a afla toate detaliile privind acești ochelari speciali.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button