Vederea periferică

Perifériás látás

Az emberi szem a természet művészete. Ez magában foglalja a lencsék és az izmok kombinációját, amelyek együtt dolgoznak az agyi információk küldésére, majd képekké alakulnak. A perifériás látás csak egy része láthatóságunknak, és számos nagyon érdekes szempont van a látás területéhez.

Ahogy mindig előre nézünk, sokan feltételezik, hogy a központi látás a legfontosabb. Ez nem igaz. Például a központi látás nem lényeges az általános nézet szempontjából. Csak a perifériával lehet teljes képet kapni. Csodálatos, hogy mennyire függünk, és mennyire használjuk azt anélkül, hogy tudnánk róla.

A perifériás látás jelentőségét a vezetés során a legjobban hangsúlyozni kell. Ez azt jelenti, hogy nem kell minden alkalommal fordulnunk a fejünket, ha oldalra szeretnénk látni, hogy előre nézzünk, hanem egyszerre használjuk az oldalsó tükröket, anélkül, hogy az útra fókuszálnánk, elkerülve ezzel a baleseteket.

Tudta ezt?

Tudományos szempontból a perifériás látás a látóterület azon területe, amely a központi látótéren kívül van. Tehát amikor azt mondjuk, hogy “látjuk a szem farkát”.

A perifériás látás a biztonság egyik aszpektusa. Lehetővé teszi számunkra, hogy a balesetek elkerülése érdekében oldalra néző tárgyakat látjunk.
A perifériás látás segít éjszaka látni.
A perifériás látóterületen mindent fekete-fehérben látunk, de ez nem észrevehető, mert a szemmozgás kompenzálja ezt.
A legtöbb ember csak a központi nézetet használja, ami megakadályozza, hogy a szöveg több mint 50% -át láthassa. A perifériás képzett nézet növeli a szövegek gyorsabb olvasási képességét.

Üzenet küldése
Helló! Milyen információkkal tudunk segíteni Önnek?
Call Now Button