Napszemüvegek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő napszemüveget.

A titok az szemednek megfelelő jellemzők kiválasztásában rejlik. Amikor úgy döntöttél, hogy befektetsz egy napszemüvegbe, NE FELEDKEZZ meg az alábbiakról:

A tevékenység, amire használod: horgászat, sízés, autóvezetés stb., de a divatirányzatról sem.

A napszemüvegek az ultraibolya sugárzással szembeni valóságos védelem eszközei és olyan optikai tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a napsugárzásnak való hosszadalmas kitettség esetében is a látás teljes – 100% UVA/UVB – védelmét garantálják.

Egy jó napszemüveget arról lehet felismerni, hogy nem tükrözi a fényt, vagyis viselőjét nem zavarják tükröződő képek és a szemüveg előtt álló személy képe sem tükröződik a lencsékben. Ez nem csupán esztétikai körülmény, hanem védi a szemeket és fokozza a vezetési biztonságot.

A napszemüveg minőségellenőrzését bármely felhasználó elvégezheti, ha ismétlődő felületre, például cserepekkel borított háztetőre tekint.

Tartsd a napszemüveget kicsit távolabb, és takard el az egyik szemed. Nézz csak az egyik lencsén keresztül a háztetőre, miközben kissé jobbra-balra, majd le és fel mozgatod a szemüveget. A cserepeknek egyformáknak kellene maradniuk. Ha azok valamilyen módon hullámosan látszanak, akkor a lencsék nem teljesítik az egyik alapkövetelményt, azaz a lencse görbületét a keretben.

A lencse színe: attól függ, mennyire élethűen szeretnéd felfogni a körülötted lévő többi színt és hogyan látod a kontrasztokat.

– a zöld lencsék semlegesek – csökkentik a csillogást és nem torzítják a színérzékelést;

– a szürke és barna lencsék ugyanebbe a kategóriába tartoznak;

– a sárga, aranyozott és borostyánszínű lencsék sízésre, snowboardozásra és más téi sportokra alkalmasak.

Egy nagyteljesítményű napszemüveg lencséi polarizáltak.

A polarizált (progresszív) lencsék – különösen javallottak mind nyáron, mind télen a természetes fényre érzékeny személyeknek, járművezetőknek és horgászoknak, ugyanis javítják a kontrasztot, kiküszöbölik a tükröződést, nem befolyásolják a színérzékelést, 100%-os UV-védelmet biztosítanak és használatuk igen kényelmes.

Call Now Button