Ochelarii de soare

Ochelarii de soare

Cum să alegi corect perechea potrivită de ochelari de soare.

Secretul constă în alegerea caracteristicilor potrivite pentru ochii tăi. Când ai luat decizia investiției într-o pereche de ochelari de soare, NU UITA de:

Tipul de activitate la care îi vei folosi: pescuit, ski, conducerea mașinii, etc., dar și de tendințele modei.
Ochelarii de soare reprezintă instrumente veritabile de protecție la radiația solară ultravioletă și posedă calități optice care garantează o protecție completă a aparatului ocular – 100% UVA/UVB – în condițiile unei expuneri îndelungate la razele soarelui.
Un ochelar de soare bun se recunoaște prin faptul că nu reflectă lumina, adică purtătorul nu este deranjat de imagini reflectate și persoana din fața ochelarilor nu se vede reflectat în lentile. Acesta nu este numai o circumstanță estetică, ci vă protejează ochii și mărește siguranța la conducere.
O verificare a calității ochelarilor de soare se poate face de fiecare utilizator privind o suprafață ce se repetă, de exemplu țiglele de pe acoperișul unei case.
Ține perechea de ochelari de soare puțin la distanță și acoperă-ți un ochi. Uită-te doar print-o lentilă la acoperișul de țiglă în timp ce miști ușor ochelarii de la stânga la dreapta, apoi sus – jos. Țiglele de pe acoperiș ar trebui să rămână uniforme în timp ce le privești. Dacă ele se ondulează în vreun fel, atunci lentilele nu îndeplinesc una din proprietățile de bază ale lentilelor și anume torsiunea lentilei în montura ramei.
Culoarea lentilei: de ea depinde cât de fidel vei percepe celelalte culori din jurul tău și cum vei vedea contrastele.
– Lentilele verzi sunt neutre- ele reduc strălucirea și nu distorsionează perceperea culorilor;
– Lentilele gri și maro intră tot în această categorie;
– Lentilele galbene, aurii și cele de nuanța chihlimbarului sunt potrivite pentru schi, snowboard și alte sporturi de iarnă.
Un ochelar de soare performant este cel cu lentile polarizante.
Lentilele polarizante – sunt foarte indicate atât vara, cât și iarna tuturor persoanelor cu sensibilitate mărită la lumina naturală, conducătorilor auto și pentru pescari, deoarece îmbunătățesc contrastul, elimină efectul de strălucire, nu influențează percepția culorilor, oferă protecție UV 100% și au un confort deosebit în utilizare.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button