KONTAKTLENCSÉK – MÍTOSZOK ÉS TITKOK

A jelenlegi kontaktlencsék a látásjavítás korszerű megoldását jelentik. Viselésük kényelmes, könnyen kezelhetőek és millió viselők életét átalakítják .

Melyek a kontaktlencséket illető leggyakoribb „mítoszok és titkok”?

1 mítosz: A kontaktlencsék nem kényelmesek Sok év telt el azóta, hogy az első kontaktlencsék megjelentek. Az utóbbi években a kontaktlencsék készítéséhez használt anyagok óriási fejlődésen mentek keresztül. Ezek az új lencsék rendkívül puhák, vékonyak és rugalmasak, és ami még fontosabb: megőrzik nedvességüket, ami fantasztikus komfortérzetet biztosít. A kontaktlencsék anyaga és formatervezése lehetővé teszik, hogy a kontaktlencsék az Ön szeme egyedi formájához tökéletesen illeszkedjenek. Ugyanakkor mivel rendszeresen cserélni fogja őket, a kontaktlencséket tisztának és kényelmesnek fogja érezni.

2 mítosz: Nem tetszik a gondolat, hogy valamit a szemembe helyezek. Természetes reakció egy kezdő kontaktlencse-viselőnél. Érthető a kezdeti idegenkedés, ám ez az érzés eltűnik, mihelyt a szakember megmutatja, hogyan helyezze be helyesen a kontaktlencsét.

3 mítosz: A kontaktlencse viselése általában szemfertőzések kialakulásához vezet. A kontaktlencse nem okoz fertőzést. A fertőzést a piszkos kontaktlencsék felszínén elszaporodó baktériumok kezdeményezik. Csak a megfelelő higiénia hiánya vagy a kontaktlencsék helytelen viselése okozhat ilyen problémákat. Ha helyesen fertőtleníti a kontaktlencséket, helyesen tisztítja és az ajánlásoknak megfelelően cseréli azokat, akkor a csíráknak semmi esélyük az életben maradásra.

4 mítosz: A kontaktlencse elcsúszhat és bent maradhat a szem mögött. Nem lehetséges, hogy egy elmozduló kontaktlencse elvesszen a szem mögött vagy a szemhéj alatt. A szem saját védősorompója beborítja a szem fehérjét és folytatódik a szemhéj belső felületén. Ez megakadályozza a kontaktlencse behatolását a szem mögé.

5 mítosz: Gyors mozdulatok esetén a kontaktlencsék kiesnek a szememből. Az emberi szem felépítése miatt gyakorlatilag lehetetlen, hogy a puha kontaktlencsék kiessenek a szemből. Ezért bármilyen sportot űzhet kontaktlencsét viselve. A kontaktlencsét a szem felszínén megtartó erő a lencse átmérőjétől függ. Ha megfelelően adaptáltak, akkor soha nem esnek ki.

6 mítosz: A kontaktlencsék tisztítása egy örökkévalóságig tart. A kontaktlencsék tisztítása nagyon fontos a szem egészsége szempontjából. Szerencsére a létező többfunkciós megoldások egyszerűsített változata nagyban megkönnyíti a kontaktlencsék tisztítását és karbantartását. A kontaktlencsék fertőtlenítésének és karbantartásának legjobb módja a folyadékban hagyni éjszakára.

7 mítosz: Ha kontaktlencsét viselek, nem használhatok sminket. Sminkelhet, de bizonyos egyszerű szabályokat kell követnie: a sminket a kontaktlencsék behelyezése után vigye fel, és mielőtt lemossa, távolítsa el a kontaktlencséket.

8 mítosz: A színes kontaktlencse csak a látásjavításra szorulóknak való. A színes kontaktlencse dioptriás és dioptria nélküli változatban is kapható. Ami azt jelenti, hogy Ön viselhet színes kontaktlencsét akkor is, ha nincs szüksége látásjavításra. Mégis, ezt is szakembernek kell Önre alkalmaznia és felírnia és ugyanolyan gondoskodásra van szükségük, mint bármely más kontaktlencsének.

9 mítosz: A kontaktlencse nem kínál jobb látást, mint a szemüveg. A kontaktlencse jobb látást, nagyobb látóteret és periférikus látást kínál attól függetlenül, hogy Ön milyen irányba néz, mert a szemüvegtől eltérően a szemmel együtt mozog. Továbbá a kontaktlencse nem párásodik be, nem esik le és nem törik össze fizikai tevékenységek alatt. Bármely típusú sport esetén a kontaktlencse jobb látást biztosít, mint a szemüveg.

10 mítosz: Kancsal vagyok, nem hordhatok kontaktlencsét. A kancsalság korrekciójára alkalmas kontaktlencse a múltban nem volt kapható minden típusú anyagból. Az utóbbi évek fejlesztései ezt megváltoztatták. A kancsalság többé nem jelent akadályt a kontaktlencse viselésében.

11 mítosz: A kontaktlencse egy vagyonba kerül. A valóságban a kontaktlencse ára kisebb, mint gondolják. A technológiai fejlődésnek köszönhetően a kontaktlencsék széles választéka elérhető a piacon. Attól függően, hogy milyen típusú kontaktlencsét visel és a lencse cseréjének gyakoriságától függően a kontaktlencse napi költsége kisebb lehet a napi újságra vagy kávéra költött pénzösszegnél. A szakembereink segítségével az Ön látásának javításához, életmódjához és költségvetéséhez legalkalmasabb kontaktlencse fogja kiválasztani.

Call Now Button