Lentilele de contact - mituri și mistere

Lentilele de contact actuale reprezintă o alternativă modernă de corecție a vederii. Sunt confortabile la purtare, ușor de manevrat și transformă viețile a milioane de purtători.

Care sunt cele mai frecvente ‘mituri și mistere’ în ceea ce privește lentilele de contact?

Mitul 1: Lentilele de contact nu sunt confortabile. Au trecut mulți ani de când au fost lansate lentilele de contact. Dar în ultimii ani, domeniul materialelor pentru lentile de contact a cunoscut o imensă dezvoltare. Aceste noi lentile sunt extrem de moi, subțiri și flexibile și foarte important își păstrează umiditatea, ceea ce oferă un confort fantastic. Materialul și designul permit lentilelor să se muleze formei unice a ochiului dumneavoastră. De asemenea, deoarece le veți înlocui în mod regulat, veți simți lentilele de contact curate și confortabile.

Mitul 2: Nu îmi place ideea de a-mi pune ceva în ochi. Aceasta este o reacție normală pentru un începător în domeniul lentilelor de contact. Este de înțeles ezitarea inițială, dar acest sentiment va dispărea imediat ce specialistul vă va arăta cum să aplicați corect lentilele de contact.

Mitul 3: Purtarea lentilelor de contact conduce de obicei la infecții oculare. Lentilele de contact nu produc infecții. Microbii de pe suprafața unei lentile murdare inițiază infecția. Doar lipsa unei igiene corespuzătoare sau purtarea incorectă a lentilelor de contact poate determina astfel de probleme. Dacă dezinfectați corect lentilele, le curățați corespunzător și le înlocuiți conform recomandărilor, germenii nu au nici o șansă de supraviețuire.

Mitul 4: Lentila de contact poate aluneca și rămâne blocată în spatele ochiului. Nu este posibil ca o lentilă de contact să se piardă în spatele ochiului sau sub pleoapă dacă se deplasează. Ochiul are o barieră de protecție care acoperă albul ochiului și se continuă răsfrântă pe partea internă a pleoapelor. Aceasta împiedică lentila de contact să pătrundă în spatele ei.

Mitul 5: Lentilele îmi vor cădea din ochi la mișcări rapide. Datorită anatomiei ochiului uman, este practic imposibil ca lentilele de contact moi să cadă din ochi. De aceea puteți practica toate tipurile de sport în timp ce purtați lentile de contact. Forța care reține lentila de contact pe suprafața oculară depinde de diametrul lentilei. Dacă sunt adaptate bine, nu cad niciodată.

Mitul 6: Curățarea lentilelor de contact durează o veșnicie. Curățarea lentilelor este foarte importantă pentru sănătatea ochilor. Din fericire soluțiile multifuncționale existente astăzi reprezintă o variantă simplificată ce ușurează mult curățarea și întreținerea lentilelor de contact. Cea mai bună variantă de a dezinfecta și curăța lentilele este de a le lăsa în soluție pe timpul nopții.

Mitul 7: Nu pot să folosesc produse de machiaj dacă port lentile de contact. Vă puteți machia, dar trebuie să urmați niște reguli simple: aplicați după inserția lentilelor de contact și îndepărtați lentilele înainte de a vă demachia.

Mitul 8: Lentilele de contact colorate sunt doar pentru cei care au nevoie de corecție a vederii. Lentilele de contact colorate sunt disponibile cu și fără dioptrii. Ceea ce înseamnă că puteți purta lentile de contact colorate chiar dacă nu aveți nevoie de corecție optică. Totuși și acestea trebuie adaptate și prescrise de un specialist și necesită aceeași îngrijire ca oricare altă lentilă de contact.

Mitul 9: Lentilele de contact nu îmi vor oferi o vedere mai clară decât ochelarii. Lentilele de contact oferă o vedere mai bună, ele vă asigură un câmp vizual și o vedere periferică mai largă decât ochelarii indiferent în ce direcție priviți pentru că acestea spre deosebire de ochelari se mișcă odată cu ochii. În plus lentilele nu se aburesc, nu cad și nu se sparg în timpul activităților fizice. Pentru orice tip de sport lentilele de contact oferă o vedere mai bună decât ochelarii.

Mitul 10: Nu pot purta lentile de contact pentru că am astigmatism. În trecut lentilele de contact pentru corectarea astigmatismului nu erau disponibile în toate tipurile de materiale. Inovațiile apărute în ultimii ani au schimbat acest lucru. Astigmatismul nu mai este o barieră în purtarea lentilelor de contact.

Mitul 11: Letilele de contact costă o avere. Costul real al lentilelor de contact este mai redus decât se crede. Datorită progreselor tehnologice există o gamă largă de lentile de contact pe piață. În funcție de ce tip de lentile folosiți și de frecvența cu care le înlocuiți, costul zilnic al lentilelor de contact poate fi mai mic decât suma pe care o cheltuiți pentu ziarul sau cafeaua zilnică. Specialiștii vă vor ajuta să găsiți lentilele de contact care se potrivesc cel mai bine corecției vizuale, stilului de viață și bugetului dumneavoastră.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button