A szemüveg és a vékony lencsék esztétikája

Jelenleg szemtanúi vagyunk annak a jelenségnek, amelyben a szemüvegek szükségszerűbbé váltak. Napjainkban olyan szemüveget keresünk, amely kiegészíti fizionómiánkat, egyezzik a személyiségünkkel, és életkörülményeinkel.

Ha a keretgyártók azonnal összehangolódnak az új trendekkel, egyre nagyobb formájú és merész színeket teremtenek a piacra, mi történik a szemüveglencsékkel?

A szemüveglencsék korrigálják a szem optikai hibáját a fénytörés fizikai elve alapján. A lencse teljesítménye, vagy a dioptriája negatív a myopia esetében, ahol a lencsék vékonyak a középen és a szélén vastagok, és hipermetrópia esetén pozitívak, ahol a lencsék vékonyak lesznek a szélén, de a közepén vastagok lesznek. Így minél nagyobb a dioptria, annál hosszabb-nagyobb lesz a standard lencse ,vastagabb, nem igen esztétikusak és kényelmetlenebbek. A megoldás?

A vékonyitott lencse jó választás, könnyebb és kényelmesebb, ha esztétikus szemüveget akarunk. Ezek a lencsék nagyobb törésmutatóval rendelkeznek, amelyek jobb fénytörést mutatnak a klasszikús lencsékhez képest, így jobb látást is biztosítanak a viselőnek. Könnyebbek, mert az előállításukhoz felhasznált anyag mennyisége jelentősen kisebb és vékonyabb, esztétikai szempontbol jobb megjelenést ad mivel a megnövekedett vagy csökkentett szemek hatását csökkenti.

A torzulás elkerülése érdekében a nagy dioptriás lencsék szélén (még vékonyitott lencsék esetén is) a lencse felületén minden pontján feldolgozhatjuk, hogy a szemüveg maximális kényelmét biztosítson.

Üzenet küldése
Helló! Milyen információkkal tudunk segíteni Önnek?
Call Now Button