Estetica ochelarilor și lentilele subțiate

Asistăm în prezent la fenomenul în care ochelarii de vedere au devenit mai mult un accesoriu, decât o necesitate. Astăzi, căutăm ochelari care să ne completeze cât mai bine fizionomia, să fie în acord cu personalitatea noastră și pentru care să fim complimentați de oamenii din jurul nostru.

Dacă producătorii de rame s-au aliniat imediat noilor tendințe, aducând pe piață rame cu forme din ce în ce mai diversificate și culori îndrăznețe, ce se întamplă cu lentilele de ochelari?

Lentilele de ochelari corectează greșeala optică a ochilor bazându-se pe principiul fizic al refracției luminii. Puterea lentilei, sau dioptria, este negativă în cazul miopiilor, unde lentilele vor fi subţiri la centru şi groase la margine și pozitivă în cazul hipermetropiilor, unde lentilele vor fi subțiri la margine, dar groase la centru. Astfel, cu cât dioptria este mai mare cu atât lentila de ochelari standard va fi mai groasă, inestetică și inconfortabilă. Soluția?

Lentilele subţiate sunt o alegere bună atunci când ne dorim ochelari estetici, mai uşori şi mai confortabili. Acestea sunt lentile cu un indice de refracție mai mare ce au o capacitate mai bună de refracție a luminii comparativ cu lentilele standard, oferind mai multă claritate purtătorului. Sunt mai ușoare deoarece cantitatea de material folosită la fabricarea lor este considerabil mai mică și sunt mai subțiri oferind un aspect estetic și diminuând efectul de ochi mărit sau micșorat.

Pentru a evita distorsiunile de la marginile lentilelor cu dioptrii mari (prezente chiar și în cazul lentilelor subțiate) se poate recurge la prelucrarea lentilei în fiecare punct de pe suprafața ei pentru a obține maximul de confort pentru purtătorul de ochelari.

Soluțiile personalizate oferite de către specialiștii noștrii, pornind de la rețeta pentru ochelari, lentilele potrivite stilului de viață și până la rame, au rolul de a oferi vederea perfectă pe care cu toții ne-o dorim, confort, și nu în cele din urmă ochelari estetici, care să completeze trăsăturile purtătorilor de ochelari.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button