Vékonyitott szemüveglencsék

A vékonyitott lencsék a legjobb választás, ha esztétikus, könnyű és kényelmes szemüveget akarunk. Ezeket különösen a nagy dioptriákat igénylő esetekben ajánljuk.

A legtöbb szemüveg viselő rövidlátásban szenved, és a korrekcióhoz konkáv lencse szükséges,konkrétan a lencsék vékonyak középen és a szélén vastagok. Minél nagyobb a dióptria , annál vastagabb lesz a szél.

A divatos szemüveg műanyagból vagy fémből készülnek, gyakran vékonyabb keretekkel, mint a lencsék, vagy kontúrozott keretek esetén a lencsék széléi teljesen látszanak, ami csúnya szemüveget eredményez nagy dioptriák esetében.

Milyen külömbségeg vannak a lencsék között?

A szemüveglencsék korrigálják a szem optikai hibáját a fénytörés fizikai elve alapján. A lencse, nevezetesen a dioptria, negatív a myopia szempontjából, és pozitív a hypermetropia szempontjából. Az utóbbi esetében a lencsék vékonyabbak lesznek a szélén, de a közepén vastagok lesznek.

Nagy dioptriák esetén a szemüvegek súlyuk miatt vastagok, csúnyákés kényelmetlenek lehetnek. Szerencsére a kutatók olyan módszereket és anyagokat fedeztek fel, amelyek vékony és esztétikus lencséket kapnak.

Nagy fénytörési indexű lencsék vékonyabbak, mivel a hagyományos lencsékhez képest hatékonyabb fénytörésük van. Könnyebbek, mert az ezek előállításához felhasznált anyag mennyisége lényegesen kisebb, és laposabbak, ami rugalmasabb, esztétikusabb megjelenést ad, miközben csökkenti a megnövekedett vagy csökkentett szem hatását.

De a legtöbb esetben, a kifogástalan nézet megszerzéséhez nem elegendő az objektív elvékonyitása. A nagy dioptriák esetében, és az esetükben a lencse gyártási folyamatának köszönhetően a kép szélén még mindig torzul. A probléma megoldása érdekében a lencsék vékonyodási folyamatán kívül a gyártási folyamat során lehetőség van arra, hogy a lencsét a felület minden pontján feldolgozzák, hogy a szemüveg-tartó számára maximális kényelmet biztosítson.

Azonban a szemüveg minden lencséjének fénye tükröződik, csökkentve a tisztaságot, különösen éjszaka vagy mesterséges megvilágítási körülmények között. A tipikus lencsék a fény átlagosan 8% -át tükrözik, míg a vékony lencsék a fény kétszeresét tükrözik. Ezért a szemüveg legjobb esztétikájához és a legjobb megjelenítéséhez ajánlott, hogy a lencse anti-reflex kezelést kapjon.

Szakembereink által kínált testreszabott megoldások, kezdve a szemüvegetől, az életmód-barát objektívektől a keretekig, úgy lettek megtervezve, hogy a tökéletes látványt, a kényelmet és az esztétikai szemüveget biztosítsák. a szemüveg viselőinek jellemzőinek kiegészítése.

Üzenet küldése
Helló! Milyen információkkal tudunk segíteni Önnek?
Call Now Button