Cum personalizăm lentilele?

Până să vedem CUM haideți să înțelegem DE CE!

De ce lentile personalizate? Deoarece îți îmbunătățesc considerabil percepția oferind o claritate de neegalat și o experiență vizuală full HD.

Iată trei lucruri care fac din lentilele personalizate soluția ideală pentru tine. În primul rând, câmpul vizual este de cca 4 ori mai mare față de o lentilă convențională, îmbunătățind astfel vederea periferică.

În al doilea rând – echilibrează percepția imaginilor de mărimi diferite (aspect deosebit de important mai ales când avem diferențe de dioptrii între cei doi ochi).

În al treilea rând, dioptria este distribuită pe toată suprafața lentilei – oferind acea claritate caracteristică acestui tip de lentile.

Înglobând toate aceste aspecte lentilele personalizate devin noul standard al calității, fiind croite special pentru fiecare ochi în parte, literalmente. Având un aspect estetic și fiind foarte confortabile în purtare, ele câștigă – pe bună dreptate, teren în fața lentilelor convenționale.

Dar CUM personalizăm lentilele?

Munca de personalizare începe încă din momentul consultației. Determinarea corectă a dioptriilor este un prim pas. Măsurarea distanței pupilare monocular (pe fiecare ochi în parte) este din nou esențială, și trebuie făcută de către prescriptor întrucât măsurătoarea de la aparatul de refracție indică distanța pupilară binocular (a celor doi ochi împreună). Deși majoritatea prescriptorilor iau în calcul acea distanță pupilară, pe care o împart egal între cei doi ochi, practica ne arată că, în majoritatea cazurilor, distanțele pupilare ale celor doi ochi diferă, iar asimetriile acestora trebuie luate în considerare pentru a evita disconfortul în timpul purtării ochelarilor.

Mai apoi, trebuie aleasă o ramă potrivită estetic, dar și tehnic, iar procesul de personalizare al lentilelor continuă cu măsurarea anumitor parametrii ai acesteia în raport cu ochii cum ar fi: distanța vertex (distanța dintre ochi și partea posterioară a lentilei), înălțimea de vedere (pe unde priviți prin ramă – spre mijloc sau poate în partea de sus a ei), gradul de înclinare a ramei (când este purtată) dar și unghiul ei de curbură.

Acești parametrii pot fi stabiliți în mod analog de către Optometrist, dar sunt mult mai precis determinate digital, cu ajutorul tehnologiei, utilizând practic un senzor ce se aplică pe rama care va fi poziționată în modul de purtare și apoi făcând 1-2 fotografii. Ulterior, algoritmul va calcula milimetric toți acești parametrii corelând automat prescripția, parametrii de purtare și tipul lentilei dorite.

În felul acesta obținem ochelarii cu lentile personalizate, croiți pentru tine, care îți vor satisface exigențele. Vei vedea diferența cu atât mai mult cu cât lentilele de care ai nevoie sunt complexe, specifice anumitor activități sau au dioptrii mari.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button