Porți ochelari de vedere? De ce nu și ochelari de soare?

Porți ochelari de vedere? De ce nu și ochelari de soare?

Ochelarii de soare, la fel ca cei de vedere, au devenit un accesoriu la modă. Aceștia sunt disponibili într-o varietate largă de forme, culori și materiale, astfel încât fiecare dintre noi își poate alege perechea care i se potrivește cel mai bine. Însă menirea lor este protejarea ochilor și a pielii din jurul ochilor de razele nocive ale soarelui. Ce facem însă în momentul în care suntem purtători de ochelari de vedere?

Soluția este achiziționarea unor lentile colorate, cu protecție UV 100% și cu dioptria de care aveți nevoie. Cu toate că aceste lentile nu sunt o noutate pe piață, sunt puține persoane care le cunosc și le folosesc. Acestea se pot găsi doar în cabinetele de optică medicală, într-o varietate mare de culori, cu diferite grade de închidere sau chiar în variantă degrade. Pentru un confort sporit, putem alege lentile care să conțină filtru polarizant ce elimină disconfortul dat de reflexiile strălucitoare ale anumitor suprafețe cum ar fi: apa, zăpada, metalele sau asfaltul umed.

Ochelarii de soare cu corecție optică sunt disponibili pentru aproape orice tip lentilă sau de dioptrie, însă există câteva restricții în alegerea ramelor. Astfel este indicat ca ramele să nu fie prea mari, sau prea curbate in jurul capului, iar dacă rama este metalică, aceasta nu trebuie să fie turnată, pe fir sau capse, în special în cazul lentilelor polarizate.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button