Bízz bennünk!

    Láss a saját szemeiddel!

Cikkek
Image Alt

Hogyan válasszunk szemüveget az arcunk formája alapján?

Hogyan válasszunk szemüveget az arcunk formája alapján?

Hogyan válasszunk szemüveget az arcunk formája alapján?

Amikor szemüveget választunk, figyelembe kell vennünk, hogy állandó vagy alkalmi (irodai, számítógép előtt vagy az aktuális divattendenciáknak megfelelően) viselésre használnánk és nagyon fontos odafigyelni az arcvonásokra, a szemöldök ívére, a hajszínre, az arcbőr árnyalatára és a szemünk színére. Általában ajánlott, hogy a keret formája az Ön arcformájával ellentétes legyen. Például, ha szögletes keretet társítunk egy szögletes archoz, az kiemeli annak vonásait. Az arcformától függetlenül a szemüveget úgy kell kiválasztanunk, hogy nevetéskor az arccsont ne emelje meg a szemüveget.

  • Kerek arc: ehhez az arcformához enyhén nyújtott, négyszögű vagy téglalap alakú szemüveg talál, amely optikailag megnyújtja az arcot és a figyelmet az arc felső részére irányítja. A szélesebb arcformájú személyek vékonyabb keretet válasszanak, egy finomabb arcformához vastagabb keret is választható.
  • Négyszögletes arc: erőteljes arccsonttal és állal rendelkező személyekhez kerekített vagy ovális szemüvegkeret illik, amely enyhíti a vonásokat, és a figyelmet a homlokra és az arccsontra irányítja. A „pilóta” vagy „motoros” szemüveg a legtalálóbb, kis orrnyereggel, hogy optikailag kicsinyítse az orrot. Hasonlóan jó választás az olyan szemüveg, amelynek alsó része keret nélküli, vagy teljes egészében keret nélküli.
  • Szív formájú arc: ennek az arctípusnak a jellemzőit könnyű felismerni, az arccsont és esetleg a homlok hangsúlyosabb, az állkapcsok és az áll gyengén hangsúlyozott, mint egy szögére állított háromszög. Vékony és kerek keretek ajánlottak, a széles homlok ellensúlyozására. Ideális választás lehet a pillangó alakú keret, amely alsó felében szélesebb vagy a keret nélküli szemüveg.
  • A gyémánt formájú arc igen ritka, olyan, mint egy csúcsával felfelé helyezett háromszög. Annak érdekében, hogy ne hangsúlyozzuk az állkapocs vonalát, a felső részükön vastagabb keretek ajánlottak, a halánték felé emelkedő csúcsokkal, kerekített sarkokkal és esetleg a halánték táján díszített szárakkal, hogy ily módon a halánték táján szélesebb hatást keltsenek és egyensúlyba hozzák a vonásokat.
  • A hosszúkás arc a legelőnyösebb a jó arányok miatt. Minden típusú szemüvegkeret illik hozzá.
Call Now Button