Mit kell tudni a kontaktlencsékről?

Látni a világot kontaktlencsék segítségével

A kontaktlencsék praktikusak és kényelmesek a szemüveg viselőinek, ha alkalmanként vagy véglegesen viselni akarják a szemüveget. Emberek milliói kontaktlencséket viselnek, annak ellenére, hogy ezt gyakran nem ismerjük el. Életmódunktól, foglalkozásunktól vagy hobbijainktól függően mindegyikünk egyedi követelményeket támaszt a látásunkkal szemben, és a kontaktlencséket hozzáigazodnak.

Miért kontaktlencsék?

A kontaktlencsék fő előnyei a széles és természetes látómező, valamint a viselőjének esztétikus megjelenése. Sok esetben a kontaktlencsék is jobb látásélességet biztosítanak.

A szemüvegekkel összehasonlítva a kontaktlencsék jobb kényelmet biztosítanak a sportban vagy a pihentető tevékenységekben, nem ködösodnek, nem csúsznak le az arcról, és nem szennyeződnek. Lehetővé teszik bármilyen napszemüveg vagy védelem viselését is.

Mi valójában egy kontaktlencse?

Ez egy vékony, ívelt lencse, amely a szaruhártya előtt ül a szem felszínén. A lencse általában átlátszó, de gyakran diszkrét kék színű, így könnyebb kezelni. A mai kontaktlencsék kemények vagy puhák. A legtöbb hordozó lágy lencséket választ, mert kényelmesebb és könnyebben karbantartható.

A kontaktlencsék jellemzően a látás korrekcióját jelentik, de vannak kontaktlencsék, amelyek tisztán kozmetikai jellegűek. Ezek a lencsék színesek, és javíthatják vagy módosíthatják a szem árnyalatait, vagy speciális lencsék lehetnek a szemgolyó bizonyos hibáinak elrejtésére.

Kontaktlencsék és a higiénia

Mivel a kontaktlencsék közvetlenül a szem felszínére kerülnek, elengedhetetlen, hogy szigorú higiéniai programunk legyen, hogy elkerüljük a lehetséges szövődményeket. Így a lencséket speciális tartályokban kell tartani, speciális fertőtlenítő oldatokkal tisztítva, a gyártó előzetesen meghatározott ütemezésével helyettesítve, és ami a legfontosabb, megfelelően higénikus kézzel kell a lencsét kezelnünk.

A kontaktlencsék többféle típusúak, így szakembereink a Best Optic központokban várják önt, hogy javasolják az ön számára legmegfelelőbbeket.

Call Now Button