Bízz bennünk!

    Láss a saját szemeiddel!

Cikkek
Image Alt

Éjszakai kontaktlencse vagy Myopia Managementje szemüveg vagy kontaktlencse nélkül

Éjszakai kontaktlencse vagy Myopia Managementje szemüveg vagy kontaktlencse nélkül

Éjszakai kontaktlencse vagy Myopia Management szemüveg vagy kontaktlencsék nélkül

A technológia használatának es ennek fejlődésével és a külső életmód megváltoztatásával, csökkenésével megjelenik a populáció rövidlátásának jelenségi folyamata is. A rövidlátást a szemgolyó hosszának növekedése okozza, ami távolra látás nehézséget  eredményez.

A szakértők szerint a rövidlátás nem csak genetikai okok, hanem genetikai és környezeti tényezők kombinációja is lehet. Néhány tanulmány kimutatta, hogy az olvasás, a számítógépes munka, a tablett-használata vagy a mobiltelefonok közelében végzett munka hozzájárul a myopia terjedésének növeléséhez.

Napjainkban egyre több gyermek szenved rövidlátásban. A myopia fejlődik, ahogy a baba fejlődik, és egy nagy myopia növeli a szürkehályog, a glaukóma vagy a retina leválás kockázatát, ami súlyos esetekben vaksághoz vezethet. Éppen ezért jó a korai rövidlátás megelőyése, és a szakemberek folyamatos fejlődése ezen a szaktéren.

A napközbeni viselethez használt szemüveg vagy kontaktlencsék helyett nagyon hatékony módszer a myopia csökentésére és szabályozására is. Ez a módszer éjszakai kontaktlencséket használatát jelnti, amelyeket ortokeratológia néven ismert eljárássnak nevezik.

A rövidlátást a szemgolyó hosszának növekedését jelnti. Az Ortho-k kontaktlencsék nyomást gyakorolnak a szaruhártyára és azáltal,  laposítják. Éjszakai viselés után a paciens a nap folyamán tiszta kép alkotásban van része, anélkül, hogy szemüveget vagy nappali kontaktlencsét viseljen.

Az ortokeratológia nem csak a gyerekeknek szól. A felnőttek is alkalmzhatják, de minél fiatalabb a paciens annál hatékonyabb az eljárás.

Call Now Button