Armonia dintre culorile ochilor, a tenului și a părului cu ochelarii de vedere

Ochelarii de vedere au pe lângă rolul de corecție al vederii și rol de accesoriu. Alegerea ochelarilor de vedere trebuie să fie făcută ținând cont și de culoarea ochilor, a tenului și a părului, pentru ca armonia sa fie deplină. Pentru un ten în nuanțe calde, culoarea ramelor pentru ochelari trebuie să fie inspirată din culoarea focului, și anume, bronz, crem, auriu, piersică, portocaliu, bej. Pentru tenul în nuanțe mai reci, culorile trebuie să fie desprinse din cele ale metalelor, și anume bleu, gri, trandafiriu, jad, argintiu, carbune, ametist. Pentru un ten matur, caz în care pielea începe să piardă din pigmentare și devine mai deschisă la culoare, nuanțele deschise trebuiesc evitate. În acest caz, nuanțele aprinse de cărămiziu, roșu sau violet sunt cele mai potrivite.

Ochelarii trebuiesc asortați și cu nuanța părului și cu cea a ochilor, și astfel, de exemplu, blondele cu ochi albaștrii sau verzi își pot alege ochelari fără rame, cu brațele montate direct pe lentile, cu rame metalice subțiri sau în culori pastelate, deschise. Șatenele cu ochi căprui pot opta pentru lentile heliomate(lentile care se inchid la soare), care se asortează de minune cu nuanțele maronii ale părului și cele ale ochilor. Persoanele cu ochii verzi pot alege rame în culori mai calde sau cafenii. Brunetele ar trebui să evite ochelarii de vedere cu rame prea groase și negre, care înăspreasc trăsăturile, sau dupa dorinta le pot accentua. În schimb, pot alege rame aurii, argintii sau în tonuri de gri metalizat.

Pentru cele mai îndrăznețe și nonconformiste, ramele negre pot completa ținuta, dar numai dacă acestea nu creeaza impresia că acoperă intensitatea privirii.

Sfaturi Info-ghid
În alegerea ochelarilor de vedere este bine să se țină cont mai mult de ceea ce ne avantajează decât de ceea ce este la modă în sezonul respectiv, mai ales dacă ochelarii trebuie purtați permanent.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button