Hi, How Can We Help You?

6 módja annak, hogy a szemeid ragyogjanak az ünnepi boldogságtól

6 módja annak, hogy a szemeid ragyogjanak az ünnepi boldogságtól

A boldog szemek kellemes érzelmeket és emlékeket kínálnak!
Ahhoz, hogy boldoggá tedd szemeidet, kellemes emlékeket kell teremtened. Egz ünnep jön, amit a jelenlegi helyzet miatt másképp fogunk élni. De ezeknek a változásoknak nem korlátozniuk kell bennünket, hanem arra kell késztetniük, hogy újra feltaláljuk magunkat. Az új készségek felfedezése, a viselkedési formák fejlesztése jobbá, boldogabbá, elégedettebbé tesz bennünket.
Egy utazásra hívlak 5 állomással, ahonnan felfedezheted, hogyan lehetsz boldogabb ezek az ünnepek során.

Légy egyszerű, nincs helye az ünnepi bonyodalmaknak
Gyakran akkor bonzolitunk mindent, amikor egyszerűnek kellene lennünk. Ünnepekre lehetetlen ajándékokat keresünk, hálánkat kifejezni, esetleg az elmúlt évben hátralévő céljainkat teljesíteni. A karácsonyi asztal úgy néz ki, mint egy karácsonyfa a szoba sarkában. Az ajándékokat csak egyszer nyitod ki, rövid ideig élvezed az ételt. De még mindig sok pillanatot kell eltölteni szeretteiddel. Azok a pillanatok nem igényelnek edzést, futást és végül is csak ez számít, mert a pihentető, boldog pillanatok emléke felragyogja szemeid a boldogságtól.

Rendben van, ha nemet mondasz – de tedd finoman
Igen, igen nehéz. Családi összejövetel, teljes étkezés, rokonlátogatás, eközben a te kívánságaid másképp néznek ki. A boldogság csak olyan tevékenységeken, pillanatokon keresztül épül fel, amelyekre vágysz az életedben. Ha ezek a pillanatok különböznek a többitől, akkor van bátorságod elmondani nekik ezeket. Csak válasszd ki a megfelelő szavakat arra a pillanatra. Ne feledd, hogy minden elérni kívánt célod cselekvési tervet igényel, amely legalább három reális lehetőséget tartalmaz.

Engedd el a gyerekkori emlékeidet
Az ünnepekhez kapcsolódó emlékek a sütemények és az elkészitett ételek aromáival minden évben iygalommal töltenek meg. Mi más MOST? Te! Mert nem vagy sem nagymama, sem anya, talán már nem is ugyanazok az emberek körülötted. Most te jössz! Hozz létre saját emlékeket személyes ünnepi szokások révén. Azok a szokások, amelyekre ugyanolyan örömmel fogsy emlékezni, és amelyektől a szemeid ragyogni fognak a boldogságtól.

Légy tisztességes magaddal – még ha fáj is
Idén hova megyünk a karácsonyi asztalhoz? Az én szüleimnél… a te szüleidnél? De te csak otthon akarsz maradni. Minden évben választanod kellett, és minden alkalommal maradt egy űr, amit megpróbáltál betölteni. Talán itt az ideje, hogy megnézzük, milyen otthon ülni, gyertyafénynél vacsorázni, a szépen feldíszített, de minden karácsonykor elhagyott karácsonyfa mellett. Érezd át a karácsonyt minden pórusodban, és tedd boldoggá szemeid otthonod hangulatával.

Koncentrálj arra, ami most van, tedd félre a vágyaidat, amelyeket nem tudsz elérni.
A vágyak a közeli vagy távoli jövő birodalmának részét képezik. Illúziókat teremtünk az alapján, amire vágyunk, de nem kötelező ezt akarnunk. Észrevetted a két igét: vágyni és akarni. A vágy lehetséges, de nem kötelező – meglehetsz nélküle. De amit akarsz, az lehetséges, és mozgásra késztet.

Mit szeretnél azért hogy a szemeid ragyogjanak a boldogságtól az ünnepek után?
Arra kérlek téged, hogy vezess egy naplót – Hálanaplót – amelybe felírtsz mindent, ami MOST boldoggá tesz. Idővel hajlamosak vagyunk elfelejteni, mi tesz minket boldoggá. Tekintsd ezt a naplót egy fényképalbumnak, amelyet annyiszor nézel át, ahányszor csak szeretnéd, hogy egy adott pillanatban élvezhesd az eltöltött csodálatos pillanatokat. Csak akkor érzed a boldogság izgalmát, ha a saját szemeddel látod, hogy boldogságot éltél meg.
Tedd szokásoddá, hogy 53 héten keresztül vezeted ezt a naplót, amelyet csak a hét 5 napján fogsz kitölteni.

Hétfő – Írd meg, amiért ma hálás vagy!
Nagyon sok dolog történik körülöttünk, és amiért hálásak lehetünk. Általában úgy haladunk el mellettük, hogy nem látjuk és nem éljük meg őket, mert nem ismerjük fel. A tudatosságuk pillanata azzal a pillanattal jön, amikor meglátod őket. Ha feljegyzed ezeket a pillanatokat, visszamehetsz és megnézheted őket. Írj le legalább 3 pillanatot, amiért hálás vagy a mai napon. Ha megszorzod őket egy év heteinek számával, nagyon gazdag leszel a boldogságban.

Kedd – Ne feledd!
Emlékezz legalább egy pillanatra, amikor boldog voltál. Talán hallgattál egy dalt, talán láttál valamit, talán megtetszett egy étel íze, talán láttál egy szeretett személyt, olvastál egy könyvet, láttál egy filmet stb. A boldogságnak sok arca lehet. Ismerd fel ezeket, azért hogy láthasd és megtapasztalhasd őket!

Szerda – Képzeld el a jövődet!
Szánj néhány percet a jövődnek leírásával. Boldog jövőd lehet, ha MOST és ITT tervezed meg és cselekedsz. Légy reális azzal kapcsolatban, amit elterveztél, csak arra hagyatkozz, amire képes vagy. Ne feledd, hogy minden képesség fejleszthető, ha cselekszel érte.

Csütörtök – Írj valakinek!
Biztosan vannak fontos emberek az életedben. Írj neki, és mondd el neki, milyen fontos ő az életedben. Mondd el neki, hogyan járult hozzá ahhoz, aki vagy most. Légy egyszerű, bárki lehet az életéböl. Ahogy a mondás tartja, az életedben minden embernek megvan a maga szerepe veled kapcsolatban.

Péntek – Elemezd a hetedet!
Tekintsd át az elmúlt hét személyes és szakmai tevékenységeidet. Írj le 3 dolgot, ami jól esett az elmúlt héten, ezek lehetnek egyszerű, első ránézésre banális dolgok. De az eredményük számít és számít a jólét szempontjából. Írd le, mit tettél ennek érdekében. Írd le, hogy érzed magad ma, az egész hétre nézve!
Jövőre az ünnepek alatt 53-szor több lesz a boldogság pillanata, ahány hét van egy évben. Minden bizonnyal sokkal gazdagabb leszel, és a szemeid ragyogni fognak a boldogságtól.
A boldogság épül!
Talán észrevetted, hogy MOST nagybetűket írtam. Igen, mert a coaching a MOST és ITT-röl szol. A JELEN az egyetlen pillanat, amelyben cselekedhetünk, nem tudjuk megváltoztatni a múltat, nem tudjuk irányítani a jövőt.
Cselekedj most, hogy boldogságtól csillogó szemeid legyenek!
A boldog szemek kellemes érzelmeket és emlékeket kínálnak!

Coca Staicu,
Minősített ACC coach
www.coachedtobehappy.com

Üzenet küldése
Helló! Milyen információkkal tudunk segíteni Önnek?
Call Now Button