6 moduri prin care îți menții ochii sclipind de fericire de sărbători

Ochii fericiți oferă emoții și amintiri plăcute!
Pentru a-ți face ochii fericiți este necesar să îți creezi amintiri plăcute. Vine o vacanță pe care o vom trăi diferit, datorită situației actuale. Însă aceste schimbări nu ar trebui să ne limiteze ci să ne facă să ne reinventăm. Descoperirea unor noi abilități, dezvoltatea unor comportamente ne face ne să simțim mai buni, mai fericiți, mai împliniți.
Te invit într-o călătorie cu 5 stații din care să descoperi cum poți fi mai fericit de aceste sărbători.

Fii simplu, nu e loc de complicații de sărbători
De multe ori plusăm în momentele în care ar trebui să fim simpli. De sărbători căutăm cadouri imposibile, din dorința de a ne arăta recunoștința sau poate a ne satisface goluri lăsate de-a lungul anului ce a trecut. Masa de Crăciun arată ca și bradul din colțul camerei tale. Darurile le deschizi o singură dată, de mâncare te bucuri pentru o perioadă scurtă de timp. Rămân însă o mulțime de momente pe care să le petreci cu cei dragi. Acele momente nu necesită pregătiri, alergătură și la urma urmei este tot ceea ce contează, pentru că amintirea clipelor relaxante, vesele vor face să îți strălucească ochii de fericire.

Este în regulă să spui nu – dar fă-o cu blândețe
Da, da este greu. Reunirea cu familia, masa plină, vizitele la toate rudele, iar dorințele tale arată diferit. Fericirea se construiește doar prin activități, momente pe care le vrei în viața ta. Dacă acele momente diferă de a celorlalți ai curajul de a le spune aceste lucruri. Alege doar cuvintele potrivite pentru acel moment. Adu-ți aminte orice obiectiv pe care vrei să îl atingi necesită un plan de acțiune care să conțină cel puțin trei variante realiste.

Lasă-ți amintirile din copilărie să plece
Amintirile legate de sărbători cu aromele cozonacilor, a fripturii te stârnesc în fiecare an. Ce e diferit ACUM? Tu! Pentru că nu ești nici bunica, nici mama, poate în jurul tău nu mai sunt aceleași persoane. E momentul tău ACUM! Creează-ți propriile amintiri prin obiceiuri personale de sărbători. Acele obiceiuri de care să îți amintești cu aceeași plăcere și care să îți facă ochi să sclipească de fericire.

Fii corect cu tine – chiar dacă te doare
Unde mergem anul acesta la masa de Crăciun? La părinți mei…la părinții tăi? Dar tu îți dorești doar să rămâi acasă. În fiecare an a trebuit să alegi și de fiecare dată undeva rămânea un gol pe care te străduiai să îl umpli. Poate e momentul să vezi cum e să stai acasă, să servești cina la lumina simplă a lumânărilor, lângă bradul frumos împodobit, dar care e abandonat de Crăciun în fiecare an. Simte Crăciunul prin toți porii tăi, facându-ți ochii fericiți cu atmosfera din propria casă.

Focusează-te pe ceea ce ai în acest moment, lasă deoparte dorințele pe care nu le poți atinge.
Dorințele fac parte din domeniul viitorului mai apropiat sau mai depărtat. Iluziile le creem în funcție de ceea ce ne dorim, dar nu e obligatoriu să și vrem acel lucru. Ai sesizat cele două verbe: a dori și a vrea. Dorința poate fi posibilă, dar nu obligatorie – te poți dispensa de ea. Ceea ce vrei însă e posibil și te determină să te pui în mișcare.

Ce vrei tu pentru a-ți face ochii să sclipească de fericire după aceste sărbători?
Te invit să îți ții un jurnal – Jurnalul recunoștinței – în care să îți notezi tot ce te face fericit ACUM. Cu timpul avem tendința de a uita ce ne face fericiți. Gândește-te la acest jurnal ca la un album foto pe care îl parcurgi de câteori vrei să te bucuri de momentele minunate petrecute la un anumit moment. Fiorul fericirii îl simți doar în momentul în care vezi cu ochii tăi că ai trăit fericirea.
Fă-ți un obicei de a ține acest jurnal, pe care îl vei completa doar 5 zile din săptămână, timp de 53 de săptămâni.

Luni – Scrie pentru ce ești recunoscător azi!
Există o mulțime de lucruri care se întâmplă și pentru care putem fi recunoscători. De obicei trecem pe lângă ele fără să le vedem, să le trăim pentru că nu le recunoaștem. Momentul lor de conștientizare vine odată cu momentul în care le vezi. Dacă le vei nota, vei avea posibilitatea să te reîntorci și să le vezi. Notează cel puțin 3 momente pentru care ești recunoscător azi. Dacă le înmulțești cu numărul de săptămâni dintr-un an, vei fi foarte bogat în fericire.

Marți – Amintește-ți!
Aminteșteă-ți cel puțin un moment în care ai fost fericit. Poate ai ascultat o melodie, poate ai văzut ceva, poate te-a încântat gustul unui preparat, poate ai văzut pe cineva drag, ai citit o carte, ai văzut un film, etc. Fericirea poate avea multe fețe. Recunoaște-le pentru a avea capacitatea să le vezi și să le trăiești!

Miercuri – Imaginează-ți viitorul!
Petrece câteva minute pentru a scrie despre viitorul tău. Un viitor plin de fericire îl poți avea atunci când îl planifici și acționezi ACUM ȘI AICI. Fii realist cu ceea ce îți propui, bazează-te doar pe ceea ce ești capabil să faci. Tine minte că orice capabilitate poate fi îmbunătățită, dacă acționezi asupra ei.

Joi – Scrie-i cuiva!
Cu siguranță există persoane importante în viața ta. Scrie-i acelei persoane și spune-i cât de importantă este în viața ta. Spune-i cum a contribuit la ceea ce ești tu acum. Fii simplu, poate fi oricine din viața ta. Cum se spune: fiecare persoană din viața ta are un rol în raport cu tine.

Vineri – Analizează-ți săptamâna!
Privește către toată activitatea personală și profesională din ultima săptămână. Notează-ți 3 lucruri care au mers bine în ultima săptămână, pot fi lucruri simple, poate banale la prima privire. Însă rezultatul lor contează și se contorizează la starea de bine. Notează ce ai făcut TU pentru ca acel lucru să se întâmple. Notează cum te simți azi, privind peste toată săptămâna!
Anul viitor de sărbători vei avea momente de fericire de 53 ori mai multe, câte săptămâni are un an. Cu siguranță vei fi mult mai bogat, iar ochii vor sclipi de fericire.
Fericirea se construiește!
Poate că ai observat că am scris ACUM cu majuscule. Da pentru în coaching este despre ACUM și AICI. PREZENTUL este singurul moment în care putem acționa, trecutul nu îl putem schimba, viitorul nu îl putem controla.
Acționează în prezent pentru a avea ochi care sclipesc de fericire!
Ochii fericiți oferă emoții și amintiri plăcute!

Coca Staicu,
coach certificat ACC
www.coachedtobehappy.com

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button